Ponudba tekočih vin

BELA VINA

BELI BIZELJČAN
Opis Vino iz Bizeljsko-Sremiškega vinorodnega okoliša. Suho belo vino, s prijetno sadno cvetico, vonjem po nezrelih jabolkih. Okus je prijeten, saden, poln, z izraženo kislino.
Priporoča se Perutnini, zelenjavnim in suhomesnatim jedem, sladkemu in kislemu zelju s prekajenimi mesninami in domači kuhani meseni klobasi.
RENSKI RIZLING
Opis Polsuho vino iz Radgonsko kapelskih goric, z izrazito svežim okusom in z poudarjeno prijetno kislino. Značilen vonj po agrumih in tipično zlato rumenkasto barvo.
Priporoča se Belemu mesu, morskim sadežem,...
SAUVIGNON
Opis Suho vino iz Radgonsko kapelskih goric. Sveže, zelenjavno aromo bezga. Svetlo rumene barve z zelenkastim pridihom.
Priporoča se Ribam, belemu mesu, ne pikantnim sirom,…
MUŠKAT
Opis Polsladko vino iz Radgonsko kapelskih goric. Vino je svetlo rumenkastega videza. Sortna arom po limoni, breskvi, in eksotičnem sadju, dodaten pridih pa mu daje še nežni mineralni ton in svežina z nekoliko višjim ostankom nepovretega sladkorja.
Priporoča se Vino za vsako priložnost.
TRAMINEC
Opis Polsladko vino iz Radgonsko kapelskih goric . Rahlo rumene barve, bogatega okusa in arome, ki spominja na divje vrtnice, med, suhe fige… Polno vino, bogato na ekstraktu, z nižjo kislino in ostankom neprevretega sladkorja.
Priporoča se Sladicam iz orehov, prekmurska gibanica, palačinkam z orehi, pražencu
CHARDONNAY
Opis Polsladko vino Iz Bele Krajine Bogato vino, z nekoliko višjim ostankom nepovretega sladkorja. Rumeno slamnate barve, polnega telesa in strukture. Vonjem po jabolkah, akaciji, suhem sadju… S prijetno sortno cvetico in harmoničnem okusom.
Priporoča se Kot aperitiv, k hladnim predjedem ali k sladicam.

ROSE VINA

CVIČEK
Opis Vinski posebnež- iz vinorodnega okoliša Dolenjske.Je edino vino s tako nizko alkoholno stopnjo (od 8,5 % do 10,0 % vol). Cviček je suho vino, ki ga pridelujemo iz več različnih belih in rdečih sort grozdja. Rahlo rdeče barve, svežim in rahlo kiselkastim okusom.
Priporoča se Vsem vrstam jedi, še posebej k mesnim dobrotam.

 

RDEČA VINA

MODRA FRANKINJA
Opis Sorta iz Bizeljsko .Sremiškega vinorodnega okoliša, s prepoznavno aromo z rahlo sadnim okusom spominja na jagodičevje, posebno na malino in borovnico, značilnim vonjem in modrikasto rdeče barve.
Priporoča se Mesnim jedem, suhomesnatim izdelkom in tradicionalnemu slovenskemu jedilniku.
CABERNET SAUVIGNON
Opis Iz Vipavske doline. Iskrive rubinasto rdeče barve. Izražene sortne lastnosti z zaznavami po črnem ribezu, tinti… Vino polnega okusa z bogatimi mehkimi tanini.
Priporoča se Začinjeni morski hrani, testeninam, rižotam in tudi k belemu mesu.
REFOŠK
Opis Je iskano vino Slovenske Istre, temno vijoličaste rdeče barve, značilno vinsko cvetlico in kiselkastim okusom, ki nas spominja na maline… ribez…
Priporoča se Mesu na žaru, pršutu, divjačini, pikantnim sirom.
TERAN
Opis Je vino Slovenskega Krasa, globoko rubinasto barvo z vijoličastimi odtenki, ki jih daje terra rossa - rdeča zemlja s Krasa. Aroma spominja na sveže sadje: češnje, borovnice… z rahlo kiselkastim okusom po taninih.
Priporoča se Kraškemu pršutu, svinjskim rebrcam na žaru, klobasam, pečenim telečjim mesom ter divjačino.